GranitSet

Bankskivor i granit
marmor och komposit

uppmatning, produktion,
transport samt montering

Infällning av diskho

Övermontering

Övermontering är den konventionella metoden där diskbänken läggs från ovan i ett utsågat hål i bänkskivan. För övermontering erbjuder Blanco diskbänkar  i Rostfritt stål, Silgranit och Keramiskt porslin.

Övermonterad vask

Planmontering – Flush fit

Diskbänken monteras i en nedfräst fals i bänkskivan och ger en elegant hel enhet utan kanter, som dessutom är lätt att hålla ren. För planmontering erbjuder Blanco diskbänkar i Rostfritt stål och Silgranit. Planmontering är lämpligt i bänkskivor av natursten, kvarts- och akrylkompositer samt kompaktlaminat och utförs av bänkskiveleverantör eller hantverkare med specialkompetens.

Planmontering vask

Undermontering

Den kantfria undermonteringen ger ett lugnt och sobert intryck, är lätt att hålla rent samt ger fria bänkytor. För undermontering erbjuder Blanco diskbänkar i Rostfritt stål, Silgranit och Keramiskt porslin. Undermontering utförs av bänkskiveleverantör eller hantverkare med specialkompetens.

Undermonterad vask

Under-upp montering

En urfräst undermontering innebär i princip samma sak som undermontering, men med tillägget att ett ca 15 mm djupt spår fräses ur stenen på undersidan. Det innebär att den synliga stenkanten blir tunnare än vid underlimning, vilket många tycker är vackert.

Under-up monterad